Coronacrisis: RECO Solar helpt u met uitstel aanvragen voor uw SDE+-subsidie

Met de SDE+-subsidie op zak zou het een stuk eenvoudiger zijn om als bedrijf over te stappen op zonne-energie. Maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Door COVID-19 zijn zonnepanelen namelijk beperkt leverbaar terwijl de deadline van de SDE+-subsidie voor veel ondernemers dichterbij komt. Gelukkig biedt de overheid de mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Omdat u waarschijnlijk al genoeg aan uw hoofd heeft door de economische gevolgen van het virus, helpt RECO Solar u graag met het aanvragen van uitstel.

 

Neem contact op met een adviseur

 

Strenge deadline voor aanvragers SDE+-subsidie

Wanneer u over wilt stappen op zonne-stroom maakt de SDE+-subsidie het een stuk makkelijker om uw investering terug te verdienen. De overheid stelt hierbij wel de eis dat u de zonnepanelen binnen een termijn van 1,5 jaar plaatst. Voor de bedrijven die in het najaar van 2018 de toekenning voor hun subsidieaanvraag hebben gekregen staat de deadline dus op de zomer van 2020! Als ze de deadline niet halen verliezen ze niet alleen hun subsidie, maar mogen ze ook pas 1,5 jaar later weer subsidie aanvragen.

 

Gaat u de deadline niet halen? Vraag uitstel aan voor uw SDE+

Loopt u het risico dat u de deadline niet gaat halen? Dan kunt u uitstel aanvragen van maximaal 1 jaar bij de overheid. Hiervoor moet u kunnen aantonen dat u al bezig was met proces en dat er een onomkeerbare verplichting is aangegaan. Zo’n verplichting kan bijvoorbeeld een ondertekende offerte zijn van een installatiebedrijf of leverancier voor het leveren en plaatsen van de zonnepanelen.

 

Voor het aanvragen van uitstel kunt u uiteraard bij RECO Solar terecht. We begrijpen goed dat u in deze tijd andere kopzorgen heeft, dus we nemen het aanvragen van uitstel graag voor u uit handen. We hebben hier dagelijks mee te maken en is voor ons dan ook een bekende procedure.

 

Ik wil hulp bij uitstel aanvragen voor mijn SDE+

 

Geen SDE+-subsidie aangevraagd?

Heeft u geen SDE+-subsidie aangevraagd? Twijfel dan niet over het investeren in zonnepanelen zolang u over de financiële middelen beschikt. Door uw vermogen te investeren in zonnepanelen, kunt u snel besparen op uw vaste lasten. En de subsidiepot van de overheid blijft beschikbaar. Neem gerust contact op met onze adviseur. We helpen u graag met het verduurzamen van uw bedrijf.

Referenties