Nieuwe openstelling SDE++-subsisdieregeling op 24 november: RECO Solar helpt u met subsidie aanvragen voor zonnepanelen

De eerstvolgende openstelling van de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) voor bedrijven is op 24 november 2020. U kunt dan weer subsidie aanvragen voor zonnepanelen. De openstelling bedraagt een budget van 5 miljard en loopt tot donderdag 17 december. De aanvraagprocedure van de SDE++-subsidie kan een hoop voorbereiding en tijd kosten. Wacht daarom niet te lang en vraag vandaag nog advies aan. Bij RECO Solar helpen we u graag op weg.

 

Advies over subsidie? Bel direct 0182 74 80 40

 

Uitstel van openstelling SDE++-subsidie

Op 24 juni maakte minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekend de openstelling met 8 weken uit te stellen. Daardoor valt de openstelling nu vlak voor de feestdagen en tijdens Sinterklaas en Black Friday. Dit is voor veel ondernemers de drukste periode van het jaar waardoor er weinig tijd overblijft voor het aanvragen van de SDE++-subsidie.

 

Wat houdt de SDE++-subsidieregeling in?

De nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) is een financiële maatregel van de overheid om het voor ondernemers makkelijker te maken om over te stappen op zonnepanelen. Door subsidie aan te vragen, verdienen ondernemers die zonnepanelen aanschaffen sneller hun investering terug. Hoeveel subsidie u ontvangt wordt berekend aan de hand van de omvang van de installatie.

 

Wat is het verschil tussen de oude SDE+- en de nieuwe SDE++-subsidie?

In de basis blijft de SDE++ hetzelfde als zijn voorganger, de SDE+. Alleen ligt de nadruk bij SDE++ meer op CO2-reductie. Daarmee is de subsidieregeling verbreed om het budget open te stellen voor nieuwe technieken om CO2 te reduceren.

 

Betekent dit dat het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen nu geen slimme investering is?

Zeker niet. Zakelijke zonnepanelen wekken namelijk duurzame energie op en dat zorgt indirect voor CO2-reductie. Alleen de manier van meten zal anders worden. Het betekent wel dat het budget meer verdeeld zal worden, waardoor de competitie om een SDE++-subsidie te bemachtigen toeneemt. Daarom is het belangrijk dat u er snel bij bent en zorgt dat u uw aanvraag goed op orde heeft.

 

Bij RECO Solar helpen we uw bedrijf graag met uw aanvraag. Wij hebben van begin af aan alle ontwikkelingen omtrent de SDE++-subsidie op de voet gevolgd. Onze adviseurs helpen u daarom vakkundig om de subsidie te bemachtigen. Wilt u advies over subsidie of hulp bij de aanvraagprocedure? Neem dan direct contact op met ons team.

 

Bel direct 0182 74 80 40

Referenties